Bukowszky naplója

With the moonlight to guide you Feel the joy of being alive The day that you stop running Is the day that you arrive --- Tessék nyugodtan lejjebb tekerni és olvasgatni - attól még lehet aktuális és érdekes valami, mert nem ma reggel írtam :) (sőt)

Friss topikok

  • kovászosUbukla: Gyanítom Bukinak végre megjött 10 év után az esze és leesett a tantusz hogy az elején elbaszta mik... (2011.06.02. 23:48) mehetünk vissza a balettbe ugrálni, juhéé
  • mErzsébet: Ez egy utószó ,figyelj ,ha alacsonyról nézed a tájat ,már nem olyan szép. (2011.02.13. 07:50) hol a sor vége?
  • mErzsébet: Ahol még vodka sincs. (2011.02.13. 07:46) költözés előtt
  • mErzsébet: @MHSZ: Üdv . Néked. Ugrottam 2e.ről ,álmaim visszajárnak oda ,a szép és gyönyörű érzésekhez ,ó de ... (2011.02.13. 07:45) Ki ad szárnyakat vágyaimnak?
  • mErzsébet: Hú ,most érten ide ..miről maradtam le? (2011.02.13. 07:42) A vesémbe láttok

Linkblog

2008.05.26. 22:18 Bukowszky

Négy keréken guruló sztereotípia

Tisztázzuk:

-Semmi bajom a különböző kultúrával egymás mellett békésen élő, egymást tiszteletben tartó emberekkel. Semmi bajom a békés, játékszabályokat betartó, törvényesen boldogulni próbáló kínaiakkal, törökökkel, perzsákkal, palesztinokkal, zsidókkal, pirézekkel és pakisztániakkal. Sőt, még támogatom is őket, vásárolok az üzleteikben, érdeklődöm a kultúrájuk iránt. Hiszek a sokszínűségben, nem vagyok szemellenzős. Toleráns vagyok, elviselem a máshogy gondolkodókat, az egészen szélsőségeseket és radikálisokat is megpróbálom megérteni. (A toleranica elviselést jelent, nem egyetértést, elfogadást!)

A bűnözőket viszont nem tudom elviselni. (pedig az lenne csak az igazán toleráns, ha még őket is képes lenném elviselni.. sajnálom, nyilván szélsőséges vagyok. hajajj.) Azokat, akik parazita módon élősködnek egy társadalmon, akik nem tisztelik a törvényeinket, szokásainkat, akik azt képzelik, nekik mindent szabad, pusztán azért, mert azok, amik. Akik eredendően rasszisták, kirekesztők, eredendően másként határozzák meg magukat, elhatárolódnak a többségtől, eszük ágában sincs beilleszkedni. Teljesen tök és dögmindegy nekem, hogy milyen a bőrük színe, a vallásuk vagy az anyanyelvük. A viselkedésüket, törvényt, szabályt, szokást, hagyományt nem tisztelő hozzáállásukat nem tudom elviselni. Az ilyen embereket, akik így parkolnak, mint a képen látható úriember. Akik így ütnek éket a társadalom szövetébe, akik ennyire szarnak bele mindenbe. Ezeket kellene elviselnem és még támogatnom is?

Mert már elnézést, de mi az én részem a kollektív felelősségben (hahh! ugye..), mit tehetek én arról, hogy Kádárék és az úgynevezett rendszerváltók no meg ez a mérhetetlenül elbutított nép itt a teknőben mindent elkúrt és még az ükokám is az eszement szélsőbalosok bűneit bűnhődné.. már ha itt születne majd meg.. De teszek róla, hogy ne így legyen.

15 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bukowszky.blog.hu/api/trackback/id/tr75489364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.27. 16:45:43

naigen, én sem értem, hogy egy mocskos tetves cigány inkább rasszizmust kiállt, ahelyett, hogy mosakodna, és viselkedne...de ha nekik ez a norma, akkor meg nem magyarok, mert magyaroknak nem ez a norma..tehát jogos a mocskoscigányozás...

W 2008.05.27. 21:43:15

Ez nem Tatabányán van? Nem lényeges csak asszem láttam.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.27. 21:45:29

Debrecen. De gondolom bárhol lehetne..

m.gray 2008.05.28. 11:21:42

Aha, ennél csak az a jobb, amikor a bevásárlókp.-okban 2 mozgássérült parkolóhelyet foglalnak el. Természetesen valamilyen nagy, fekete, sötétre fóliázott műmájer terepjárónak gúnyolt kocsival.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.05.28. 16:02:14

így van! semmi bajom a kínaiakkal, még akkor sem, ha hozzák konténerszámra a sok olcsó xart..
- dolgoznak
- mosakodnak
- tudnak viselkedni
- nem kell féltenem tőlük a kedvesemet
- nem kell félnem, hogy körbevesznek..

ettől függetlenül nyilván vannak kínai bűnözök is, bár úgy tudom, hogy azok egymást 'ölik'.. szerintem semmi másról nem szól az egész, hogy egyre többen lesznek, így egyre több potenciális szavazót akarnak megnyerni...nem tudok másra gondolni...

demokratikus · http://www.demokratikus.hu 2008.06.01. 23:21:27

nekem volt egy cigány barátom, aki mindenért elnézést kért és még egy szaros zsigája se volt, hogy így parkolhasson.:)

egyszer meg egy falusi buliban a cigányok védtek meg, mert kötözködtem és meg akartak verni a helyiek. Nem tudom, hogy miért csinálták.

Sőt, általánosban folyton együtt lógtam a balolgh sanyival. Mi lehet vele?

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.03. 15:49:52

nem is az ilyenekről szólt a post, és én sem :)

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.06. 12:38:55

Hmm,nekem is ilyen kocsim van, leszámítva a sárga csíkokat :)

dög 2008.06.09. 12:04:53

A "cigányozásba" most nemm mennék bele, csak az eredeti felvetésre reagálva jegyzem meg, hogy én mindennap 20-100 ilyen parkolást látok, jellemzően "magyar"-ként definiált emberektől. ersze lehet, h az a baj, h bunkó pesti vagyok.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.13. 10:32:46

sziasztok!

átírtam egy kicsit az eredeti posztot, finomítottam rajta, és így a nem releváns kommenteket töröltem. ezen olvasóimtól elnézést kérek, jelzem, hogy szeretettel várom őket vissza.

somnambulancy 2008.06.13. 19:20:45

hehe, töröltek

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.13. 23:05:19

ja. kénytelen leszel még egyszer elküldeni melegebb égtájakra :)

jadore 2009.01.30. 21:23:13

2009. 01.30
Délelőtt felévi értekezlet: szar volt, számomra is világossá vált, hogy ebben a szar országban egyre több a cigány (vagy nevezhetjük őket romának is, de mivel magukat cigánynak nevezik, én is ezt teszem), s ez a mi iskolánkban pedig hatványozottan jelentkezik, míg az utcán csak 10 ből 7 cigánnyal találkozol, na nem pénzosztáskor, hanem úgy egy hétköznap, addig a suliban az alsó tagozatban már 40,7 %-uk cigány. A felsőben még csak 25, 4%. Borzasztó számadatok, már csak azért is, mert nem tudsz mit mondani a magyar gyerek szüleinek, hogy miért ne vigye másik, környékbeli település iskolájába a gyerekét. Ótvar, tetű, és különféle bőrbetegségekkel kell szembesülniük a magyar gyerekeknek, akiknek az egészséghez való jogukért az állam semmit nem tesz: Ne engedjék be az iskolába az ótvaros, teves gyereket, míg rendbe nem jön. Ezek a problémák, betegségek kezelhetőek volnának, na de a cigány szülő nem viszi orvoshoz a gyerekét, nem keni be a levedző sebet, amely a hathatós kezelés után pár napon belül elmúlna. Neem. Ami a hajában van, az ő meglátása szerint korpa.
Nekik minden joguk megvan mindenhez, azonban ha emlékeztetjük őket a kötelességeikre, fel vannak háborodva: nem írják alá az ellenőrzőt., a gyerek iskolába való tisztán járatása is ide tartozna, és egyáltalán, hogy nevelje azt a kölyköt, amit meg bírt csinálni, mert abban semmi törvény nem akadályozza őket. (Ahhoz, hogy egy segédmotoros kerékpárt vezess, jogosívány szükséges, gyereket pedig bárki csinálhat.) És csak törvénybe ütköző javaslatokkal dobálóznak: "Ákkur vírje meg tánítóníni!" Elszomorító, ami ebben az országban folyik.
Integráció??? Zajlik, na de hová integráljuk őket, ha minden magyar szülő menekíti a gyerekét tőlük? Lesz nagyon szép, jól felszerelt iskolánk, interaktív-táblával, meg miegymással. A magyar gyerekek meg buszozhatnak más településekre, hogy színvonalas oktatásban részesüljön, olyan osztályban, ahol nem ciki tanulni, és a tanár az óra felét nem fegyelmezéssel tölti, vagy éppen kergeti a teremben csak 20 percig megülni képes nebulót.

jadore 2009.01.30. 21:30:13

Valaki ennyit mondott az iskolai integrációról és a hatékonyságáról:
"Olyan mint, amikor veszel egy zsák krumplit, és van benne egy rohadt, dobhatod ki az egészet."
Én nem vagyok rasszista, tanárként nem is lehet helyt állni a pályán szélsőséges nézetekkel.
Ezek pusztán tények.