Bukowszky naplója

With the moonlight to guide you Feel the joy of being alive The day that you stop running Is the day that you arrive Ez van.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.06.11. 14:38 Bukowszky

Ej, de jó vóna tudni!

 

Pár nyitott kérdés a narancshuszároknak

 

 

1.   Miért a belpolitikában leszerepelt embereit küldi ki a Fidesz hazánkat képviselni Brüsszelbe?

 

1.1.   Hogyan vállalhatja fel a Szövetség Schmitt Pált, aki a szcientológiával szimpatizál, aki folyamatosan butaságokat beszél, aki egy elvtelen karrierista MSZMP-s fejes, és mint ilyen, sok egyéb mellett, nem tiltakozott sportdiplomataként az 1984-es Olimpia bojkottja ellen? Ilyen emberrel a kirakatban hogyan gondolja a Fidesz, hogy hiteles lehet a jobboldali szavazói előtt?

 

1.2.   Az itthon megbukott Áder János, aki nem beszél elfogadható szinten semmilyen idegen nyelven, mit keres Brüsszelben?

 

1.2.1.   zárójelben: Továbbá ennek tükrében ahhoz mít szól a Fidesz, hogy szakképzett és idegen nyelveken folyékonyan beszélő fiatalok tízezrei vannak tartósan munka nélkül, vagy kénytelenek méltatlan munkát végezni éhbérért és/vagy külföldre költöznek?

 

1.2.2.   Arról mi a Fidesz álláspontja, hogy az úgynevezett nemzeti légitársaság a részben a  magyar adófizetők tízmillióiból, részben saját erőből kiképzett fiatal repülőgépvezetőket válaszra sem méltatja és alkalmaz helyettük külföldieket? Hogy olyan gyakorlatot várna el tőlük, amelyet megszerzése csak náluk lehetséges? Miért képeznek az adófizetők pénzéből, az ország legköltségesebb felsőoktatási programjában repülőgépvezető hallgatókat, ha a valóságban esélyük sincs elhelyezkedni? Említhetnék sok egyéb szakmát és munkaadót, de talán ez a legszemléletesebb példa. Miért jó az, ha ezek a magasan képzett, jó képességű, nyelveket beszélő, egészséges fiatalok elmenekülnek az országból? Hm.. és mi a helyzet a naaagy fideszes Váradi légitársaságával, amely ha lehet, még ennél is rosszabb ebből a szempontból? De ha a Fidesz szerint az üzlet az üzlet, ahol nem számít semmi, csak a profit.. akkor miért szavazna bárki is rá?

 

1.3.   Azt a Surján Lászlót hitelesnek tarja a Fidesz, aki keresztény-konzervatív ember létére támogatja az abortuszt? Gondolom, igen, ha támogatja.. de miért?

 

1.4.   Mit keres Járóka Lívia még mindig az EP listán, azután, hogy az előző ciklusban a legtöbbet hiányzó képviselők egyikeként lényegében semmit sem csinált a tisztességes magyar embereket gyalázó rasszistázó mellébeszélésen kívül? Ügyeletes díszcigány nélkül már nem lehet elképzelni a Fideszt? Nem álszent, képmutató ez az egész így? De ha már így van, odafigyelhetnének rá, hogy miket mond.

 

1.5.   Hogyan vállalhatja fel a botrányos életű Deutsch Tamást egy magát konzervatívnak tartó szervezet? Hogy mindez nem érdekes, nem ez alapján ítélik meg egy katonájuk teljesítményét? Akkor mégis mi alapján, miért olyan nélkülözhetetlen figurája pont ő a jobboldalnak?

 

1.6.   Gyürk András? Mit csinált ő eddig? Mégis mit tett le az asztalra, mivel érdemelte ki, hogy Magyarországot képviselje, azon kívül, hogy elvégzett két büfészakot és húsz éve ott sündörög a Fidesz körül?

 

2.   Egyébként hol vannak a fiatalok? Nem gondolja a Fidesz, hogy két vesztes választás után, meg úgy egyáltalán, szóhoz kellene juttatni a következő generációt - de nem az „öregeknél” is tehetségtelenebb, elvtelen karrierista törtetőket, hanem friss, hiteles, tiszta, vállalható arcokat? Vannak egyáltalán ilyenek a Fideszben?

 

3.   Miért hazudik Orbán Viktor, egyebek mellett abban a kérdésben, hogy a jobboldal csak akkor tud választást nyerni, ha egységes(en csak és kizárólag a Fideszt támogatja az összes jobboldali szavazópolgár), miközben ezzel szemben a valóság az, hogy a jobboldal a Fidesz mérhetetlen ostobasága miatt bukta el a 2002-es és a 2006-os választásokat, és csak akkor tudott kormányt alakítani, amikor több jobboldali párt is bejutott az országgyűlésbe?

 

3.1.   Két totálisan elbaltázott választás után még mi kell ahhoz, hogy végre belássa a Fidesz, hogy megbukott az „egy a tábor, egy a zászló”-elv?

 

3.2.   Miért gondolják, hogy hazudozással előre lehet vinni a dolgokat?

 

4.   Arról a véleményről mit gondolnak, hogy ha nyer is jövőre a Fidesz, az csak és kizárólag a baloldal teljes lebőgésének lesz köszönhető, és nem a saját teljesítményének?

 

4.1.   Ha ez igaz, mégis hogyan bízhatna bárki abban, hogy bármi jobb lesz a Fidesz irányításával?

 

5.   Hajlandóak lesznek kormányzó pártként a pökhendi, kirekesztő arroganciájukból visszavenni, amely miatt vállalhatatlanokká váltak olyan emberek százezrei számára is, akik eddig mindvégig a Fidesz szekerét tolták?

 

5.1.   Hajlandóak lesznek tisztázni a sötét ügyleteiket, vagy ugyanúgy mutyizgatnak tovább, csak más színű nyakkendőben?

 

6.   Mit gondolnak arról a véleményről, hogy a Fidesz túl nagy, túl sokféle érdeknek próbál megfelelni, túl sok irányba elkötelezett és ebből adódóan valójában cselekvésképtelen?

 

6.1.   És arról a feltevésről, hogy a baloldalt is mindvégig irányító emberek, akik ténylegesen irányítanak mindent szépen csendben a háttérből, a Fideszt is ugyanúgy a markukban tartják?

 

6.2.   Beszámolnak arról, hogy pontosan hogyan tanulhattak külföldi egyetemeken a diktatúra utolsó éveiben a mai vezetőik? Hogy pontosan milyen érdekcsoportoknak megfelelve kerültek ők akkor és azóta vezető pozíciókba?

 

6.2.1.   Ennek ellenére hogyan lehetséges, hogy például Orbán Viktor angoltudása éppen, hogy elér egy átlagos középszintet?

 

7.   Mi a véleményük arról, hogy az állami szférában gyakorlatilag lehetetlen elhelyezkedni ismeretségek, elköteleződések, politikia és személyes alkuk, korrupció nélkül? Hogy ennek köszönhetően dilettáns, inkompetens emberek ülnek méltatlanul a pozíciókban, akik energiájuk nagy részét arra fordítják, hogy pótcselekvésekkel megpróbálják hozzá nem értésüket palástolni?

 

8.   Hajlandóak lennének végre abbahagyni a mellébeszélést, és csinálni egy igazi rendszerváltást, felelősségrevonással?

 

+1.   Annak nagyon orülök, hogy végre belátták, hogy Mikola szerepeltetésével csak veszítenek. Remélem nem veszik elő őt a kalapból jövőre sem.

 

komment · 1 trackback


süti beállítások módosítása