Bukowszky naplója

With the moonlight to guide you Feel the joy of being alive The day that you stop running Is the day that you arrive --- Tessék nyugodtan lejjebb tekerni és olvasgatni - attól még lehet aktuális és érdekes valami, mert nem ma reggel írtam :) (sőt)

Friss topikok

  • kovászosUbukla: Gyanítom Bukinak végre megjött 10 év után az esze és leesett a tantusz hogy az elején elbaszta mik... (2011.06.02. 23:48) mehetünk vissza a balettbe ugrálni, juhéé
  • mErzsébet: Ez egy utószó ,figyelj ,ha alacsonyról nézed a tájat ,már nem olyan szép. (2011.02.13. 07:50) hol a sor vége?
  • mErzsébet: Ahol még vodka sincs. (2011.02.13. 07:46) költözés előtt
  • mErzsébet: @MHSZ: Üdv . Néked. Ugrottam 2e.ről ,álmaim visszajárnak oda ,a szép és gyönyörű érzésekhez ,ó de ... (2011.02.13. 07:45) Ki ad szárnyakat vágyaimnak?
  • mErzsébet: Hú ,most érten ide ..miről maradtam le? (2011.02.13. 07:42) A vesémbe láttok

Linkblog

2009.12.21. 19:17 Bukowszky

Óévi kívánságok

 

Kedves Világegyetem Nagy Építőmestere/Jézus/Buddha/Mikulás/stb!

 

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Hozzád, hogy amennyiben lehetséges, némiképp segíts előmozdítani a következő néhány vágyam teljesülését lehetőleg még ezen rövid földi életem során. Igazán nem nagy dolgok, és nem is sok, csak pár apróság. Aki javasolta, hogy írjak néked, mondta, hogy nyugodtan lehetek szerénytelen; ez egy ilyen műfaj.

 

Szeretnék valamelyest harmóniában élni az Univerzummal - a tökéletes harmónia azt hiszem emberként létezve amúgy is értelmezhetetlen és dögunalmas lenne -, de ha lehet, szeretném, ha befogadna ez a világ, megérteném működését, érezhetném, hogy szerves és nélkülözhetetlen része vagyok a nagy egésznek, és nem azt, amit most; hogy ki vagyok zökkenve térből és időből, páriaként kitaszítva a társadalomból, esélyt sem kapva hivatásom gyakorlására, és hogy ne utolsó, bűzlő szardarabként, nem is létező, bármikor, bárkivel helyettesíthető rabszolgaként bánjanak velem embertársaim.

 

Igazából ha ez az egy vágyam megvalósulna, az összes többi nyavajám már szinte magától megoldódna. Tudom, mindezért nekem kell megdolgoznom, de nagyon úgy érzem, hogy mostanában esélyt sem kapok az élettől a bizonyításra, eleve nem is kerülök olyan helyzet közelébe sem, ahol kiderülhetne, mit tudok, ki vagyok, mit akarok és milyen ember is vagyok valójában. Így igazából én magam sem tudom már ezekre a válaszokat.

 

Szeretnék örökké élni, örökké fiatal maradni, de persze ez nem lehetséges, rendben, elfogadom (tehetek mást?) de ha lehet, ezt a kevés időt, ami adatik nékem, szeretném hasznosan és értelmesen eltölteni.

 

Ha már itt kell élnem ebben a romlott, züllött, beteg, gyökértelen, elvtelen, mocskos, kirekesztő, elidegenedett, embertelen, gonosz, nepotista, álszent, képmutató, prűd, igénytelen, következetlen, korrupt és savanyú társadalomban, csak annyit kérnék, hogy teljesen, menthetetlenül ne rontson el engem is ez a környezet. Ha a boldogulásnak az az ára, hogy ilyenné váljak, akkor köszönöm szépen, inkább mégsem szeretnék boldogulni. Kicsit besegíthetnél a világ jobbá tételében, mert nekünk embereknek szemlátomást nem nagyon megy.

 

Ne kelljen sosem megalkudnom, de legyek képes kompromisszumokat kötni.

 

Nem kell lottóötös, meg úgy általában, ha kérhetném, legyek képes nemet mondani a hamis illúziók és ideálok hiábavaló, önámító kergetésére. Legyek képes másként látni a dolokat, ne az előítéleteim vezessenek.És legyek képes igent mondani a megfelelő pillanatokban, amelyek felismeréséhez egy pici kis éleslátást szeretnék kérni.

 

Szeretném mindvégig egy kis derűvel szemlélni ezt az esetleges, rideg valóságot s benne magamat. 

 

Szeretnék barátokat. Nem kell, hogy a fél világ rajongjon értem, az úgysem őszinte, de jó lenne, ha mindig lenne kit felhívni, akivel meg lehetne osztani a legszebb és a legsötétebb pillanatokat is, őszintén és érdekek nélkül.

 

Szeretnék sokat repülni, és közben érezni, hogy jól csinálom, nem szeretnék közben azon izgulni, hogy lesz-e másnap munkám, hogy a drágalátos kollégáim mivel fúrnak meg, és az összes többi munkahelyi nyavajával sem szeretnék fogalakozni, csak szeretném jól végezni a dolgom.

 

Szeretnék sokat tanulni, szeretnék képes lenni arra, hogy sokat tanuljak és ne felejtsek el fontos dolgokat és szeretném mindig a megfelelő pillanatban megfelelően alkalmazni a tudásomat.

 

Szeretnék alkotni egy remekművet, szeretném, ha bennem lenne az ehhez szükséges tehetség, tudás, kitartás, ihlet és jó ízlés. Meg egyáltalán; legyen rá időm. Nem erre a passzív, inproduktív planfontbámulós kényszer-szabadságra gondolok, hanem aktív, valódi, inspiráló időre.

 

Olyan munkát szeretnék, amely hasznos, értelmes, de nem őröl fel teljesen, nem tesz pénzgyártó, esztelen, elvtelen zombivá, hanem igazi, értékes, a szó legszebb értelmében vett ember lehetek benne és mellette.

 

Nem félek szembenézni az elmúlással, sőt, ami azt illeti, ennél a kínlódásnál, amiben most élek, minden bizonnyal csak jobb lehet, de ha kérhetném, egy kicsit még szeretnék egészséges és erős lenni. Szeretnék olyan életet, amelyben szükségem van az egészségemre. Aztán, ha eljön az idő, szeretném, ha lenne bennem annyi bölcsesség, hogy méltósággal viseljem sorsom. Hosszú, ősz hajam simogathatja majd az örök elmúlás szele egy bús őszi estén.. erre látok némi esélyt, egy boldog, majdem-teljes élet után, de most, 28 évesen még erre is képtelen vagyok. 

 

Szeretnék majd akkor is szerelmes lenni, és szeretnék egy macskát.

 

22 komment

Címkék: harmónia töprengés mi az élet értelme nem ezért élsz


A bejegyzés trackback címe:

https://bukowszky.blog.hu/api/trackback/id/tr401614136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.12.22. 11:26:41

Klassz volt, gratulálok!

És boldog ünnepeket persze.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.22. 13:11:41

"I belive,I can fly"-Most hallgattam a rádióban, mikor megakadt a szemem a bejegyzéseden.Remélem, úgy lesz, ahogy kérted.Az Univerzum állítólag nagy varázsló!
A macskát mikor szeretnéd?:))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.22. 13:21:48

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: lehetőleg akkor, amikor olyan az életem, hogy egész élete során tudok majd róla gondoskodni megfelelően.

Meg tapasztalatom szerint úgy az igazi, ha a macska talál rám és nem én rá valami hülye állatkereskedésben. Amikor egyszer keserves macskanyávogásra ébredtem egy koraőszi reggelen, már valahogy félálomban tudtam, hogy alapvetően megváltozott az életem :)

@tiboru: köszi, neked, nektek is boldog ünnepeket!

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.12.22. 16:51:46

A macska elintézve.

Nade, hogy nem kell a lottó ötös ez kicsit kiábrándító. Remélem, legalább az egyik barátod játszik, így legalább közvetve küldhetek neked egy kis zsebpénzt.

Buddhina

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.22. 18:43:51

hehe igen.. eszembe jut a vicc:

Egy ember napok óta fel alá járkál a lakásában, és imádkozik: édes Istenem, segíts nekem, csak most az egyszer, nyerjem meg a lottót, csak most, lécci lécci, stb stb

Egyszer csak elunja a dolgot az Isten és leszól az égből emberünkhöz:

-Szíveseen segítenék én neked ember, de könyörgöm, legalább vegyél egy nyomorult szelvényt!

:)))

fabos-net · http://fabos-net.ws/ 2009.12.23. 21:38:19

Boldog Karácsonyt!

A szeretet és a békesség járja át lelkedet.
Legyen nyugodt és boldog karácsonyod
neked és szeretteidnek egyaránt.

Fogadd tőlem szeretettel:

fabos-net.blog.hu/

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.23. 23:00:39

@gólhaj: @fabos-net: köszi szépen, Nektek is boldog ünnepeket!

MPL firstlady 2009.12.25. 07:50:36

Így legyen!

Boldog Karácsonyt Neked.

MPL

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.25. 11:16:06

Az Ellenőrző-blog angoljához fűzném hozzá ezt.Gyerekem 14 éves,6 éve tanul emelt szinten angolul, csak ötösei,négyesei vannak. Nekiálltunk lefordítani H. Pottert, mert az könnyű. " Mr. és Mrs.Dursley,of number four,Privet Drive,were proud to say they were perfectly normal ,thank you very mutch"A fordítás:" Mr. és Mrs .Dursley négyet számoz meg P. Drive, büszke volt,hogy azt mondta, ők tökééletesen normálisak voltak nagyon köszönöm."Tovább magyarul:" Ők voltak azok az emberek aki ott volt,hogy elvárja,hogy szerepet játszik, bármi furcsában,rejtélyesek voltak,mert éppen nem támogatták az ilyen ostobaságot."
KÉSZ.Vagy az angoltanárt kell a ló farkához kötözni,vagy a gyereket.Ő nem fog soha angolul beszélni,szerintem, És a többi még hülyébb.
OFF. boldog karácsonyt!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.25. 15:10:07

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: ez pontosan ugyanígy van az összes többi tantárgy esetében is a magyar közoktatásban.. a matekot is lehet, hogy a dolgozatban tudják 4-es, 5-ös szinten a kedves diákok (akik nem nagyon tehetnek semmiről), de az életben a legegyszerűbb összefüggéseket (terület/térfogat/százalék/kamat/stb számítás pl.) sem képesek alkalmazni..

feltételezem, hogy a kedves angoltanár többnyire szódolgozatokkal kéri számon a tudást, és ezért okoz gondot egy mondat összerakása.. de sosem szabad feladni, gyakorolni kell. Egy jó magántanár csodákra képes amúgy tapasztalatom szerint. Amúgy a Hpotter valóban nem nehéz olvasmány, de azért nagyon könnyű sem, a sok brit angol kifejezés miatt (számomra legalábbis, mert én leginkább az amerikai/nemzetközi angolt beszélem, bár olvastam több Shakespeare drámát is eredetiben)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.25. 15:25:59

Animacs azt mondja a Terror blogon, hogy túl sokat kívánok a gyerekecskétől ezzel a fordítással.A tankönyvükben nehezebb szövegek is vannakMegfogadtam, hogy a gyerek nem megy magán- tanárhoz.Tavaly,mikor minden 2. matekórájuk elmaradt,ezt az álláspontot feladtam.Most még angol is...,különben az osztálytársainak70%-a magán- tanárhoz jár angplból és matekból.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.25. 20:03:57

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: ez sajnos ilyen.. kis hazánk negyedik legjobb gimijébe jártam, (nemtom most hogy van, akkoriban nagyon népszerű dolog volt sorrendbe tenni a gimiket mindenféle szempontok alapján..) de nem úsztam meg a magántanárt angolból és matekból én sem.. a matektanárom amúgy egy seggfej volt.. pár évvel érettségi után hallottam, hogy elment a helyi állatkertbe dolgozni inkább.. mondtam is magamnak, hogy mindig is oda való volt az állatok közé, csak a fene egye meg, hogy nem jött rá kicsit hamarabb..

Tim28 2009.12.26. 14:54:32

Egy már-már kiábrándítóan valós kép jelen világunkról? Meglehet, mégis valahol jó volt olvasni.

"Bár az idő soha meg nem áll, és a világ folyton-folyvást változik,
a Karácsony áldása időtlen-időkig megmarad a béke, az öröm és Szeretet örök ígéretének!"

Békés, Boldog és legfőképp meghitt ünnepet kívánok, valamint vágyaid lehető legteljesebb megvalósulását!

Egy, csak egy évvel idősebb, de jelenleg közel azonos cipőben járó "sorstárs" olvasód.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.26. 15:05:01

@Tim28: köszönöm szépen! Neked is boldog ünnepeket és minden jót kívánok!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:27:42

Remek poszt, és remek blog, már követlek egy ideje, és változatlan a véleményem, csak így tovább!

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2010.01.01. 10:43:57

Itt most a Mikulás van.

Tudom, nem én vagyok a legnagyobb építőmester, és nem is minden bank tart hitelképesnek.
Legutóbb például három remek jávorszarvasomat is visszautasították, mondván előbb féregtelenítsem őket.
És sokan azt sem tudják, hogy a zsákom, az a hatalmas, szelmával van kitömve, és nem is megyek be minden szaros kiscsávóhoz, hogy rámkenje a malacnáthát.
Még mit nem.
Szép levelet írtál, jajj nagyon de szépet, törölgettem is a könnyeimet.
Aztán eszembe jutott, hogy mit kéregetsz Te olyasmit amit magad kéne hogy megoldjál...
Mindent csak úgy...?
Az nagyon könnyű ám!!!
Csak kérni és reménykedni...?
Nem tudom Jézus mit fog tanácsolni, lehet, hogy semmit, az a távolkeleti meg - na, hát vigyázz csak - még nem ismered eléggé. Tőle legfeljebb egy macskát remélhetsz, aztán már együtt nyávoghattok.
Légy férfi!
Állj a sarkadra, vagy valamimire...
Húzd ki magad - senki sem fog segíteni - indulj az úton'( vannak még egyéb slágerszövegek a puttonyomban) és ne nézz vissza!
A macskára se...
Csak üvölts, mindenki félre, most én jövök....!
Szerintem próbáld ki, legfeljebb jól pofánvágnak a nagy tülekedésben, de sebaj, az élet célja a küzdés maga, ezt valahol olvastam...
Fordításban persze, egy kémény tetején.
Na ennyi elég.
Boldog új évet - ez maga a kezdet lehetősége!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.01.03. 15:33:27

@inszeminator: köszi, végre egy konstruktív komment. én is ilyenekkel bíztatom magam, csak hát, ahogy te is írod, eddig mindig irgalmatlan pofánvágás volt a nagy nekilendülés vége.

a hajamra kenhetem a lelkesedésem, sugározhatom én magamból a legnagyobb optimizmust és sikert.. semmire nem vegyek vele ebben a szakmában.. amelybe alulról, tökegyedül, abszolút mezitlábasként próbálok betörni, beosonni, bekönyörögni magam, ha egyszer még azok sem nyernek most bebocsátást, akiknek dübörgő hátszelük van és/vagy akiktől én magam is tanultam, tanulom a dolgokat..

no de, minden nyavajgásom ellenére, tudsz annál optimistább, pozitívabb személetet, mint ami az enyém; a tényszerű, tökéletes kilátástalanság, reménytelenség kellős közepén még mindig reménykedni valamiféle csodában?

Szilvuplé 2010.01.10. 14:39:01

megkértél h írjak kommentet, hát tessék:) én egy kedves barátomtól idéznék: túl negatív vagy, szerintem aludd ki magad:) ja és ne nyavalyogjál már annyit. túl sokat foglalkozol olyanokkal amin úgysem tudsz változtatni, nem értelek.
"szeretnék barátokat..": sztem te elég érdekesen definiálod a barátság fogalmát, szóval nem értem az elvárásaidat (sem). azért remélem 10 év múlva nem ugyanezen fogsz még mindig agyalni.
na szóval melyik részhez is kommenteljek még?:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.01.10. 20:05:30

@Szilvuplé: köszi a megjegyzést. Nem újdonság, hogy az emberek nem értik egymást. Talán épp az őszinte érdeklődés, odafigyelés és az ebből előbb-utóbb következő megértés képessége tesz embereket baráttá.. Nemtom mi a jelentősége annak, hogy egy barátod idézed.. attól igazabb lesz? Nyavajgás? Naná! (u. azt tudom erre mondani, mint egy kommenttel feljebb) S hogy nem tudok változtatni dolgokon? Hála az égnek, az ősember nem így gondolkodott.. biztos sokat nyavajgott, hogy milyen hideg a barlang..

A barlangok most is hidegek.. de az ősember megtette nekünk azt a szívességet, hogy kijött belőlük :)

Scala 2010.01.20. 01:51:23

@Bukowszky: Nekem kellett ez a bejegyzés, ez a blog. Gratulálok. És köszönöm. Inspirálónak tartom. :-)
Barátból sokfajta kell, úgy tapasztaltam. Ne ragadj le a 'legjobb barát'-nál.

Mindent megkapsz majd, amire vágysz, három (lényeges) különbséggel:
- nem akkor, amikor kellene
- nem annyi ideig ameddig kellene
- nem úgy, ahogyan elképzelted

gorcsev_I 2010.02.18. 10:49:00

Még csak 28 éves vagy? Nekem több mint 40 évembe került, hogy ilyen megkeseredett legyek. :)