Bukowszky naplója

With the moonlight to guide you Feel the joy of being alive The day that you stop running Is the day that you arrive --- Tessék nyugodtan lejjebb tekerni és olvasgatni - attól még lehet aktuális és érdekes valami, mert nem ma reggel írtam :) (sőt)

Friss topikok

  • kovászosUbukla: Gyanítom Bukinak végre megjött 10 év után az esze és leesett a tantusz hogy az elején elbaszta mik... (2011.06.02. 23:48) mehetünk vissza a balettbe ugrálni, juhéé
  • mErzsébet: Ez egy utószó ,figyelj ,ha alacsonyról nézed a tájat ,már nem olyan szép. (2011.02.13. 07:50) hol a sor vége?
  • mErzsébet: Ahol még vodka sincs. (2011.02.13. 07:46) költözés előtt
  • mErzsébet: @MHSZ: Üdv . Néked. Ugrottam 2e.ről ,álmaim visszajárnak oda ,a szép és gyönyörű érzésekhez ,ó de ... (2011.02.13. 07:45) Ki ad szárnyakat vágyaimnak?
  • mErzsébet: Hú ,most érten ide ..miről maradtam le? (2011.02.13. 07:42) A vesémbe láttok

Linkblog

2010.04.30. 08:44 Bukowszky

Röhej

Egyszerűen röhej, hogy egyfajta trendet vélek felfedezni abban, hogy egyesek, zömmel kriptokommunista zombik, akik korábban egyáltalán nem vagy alig kommenteltek a neten, idejönnek és beszólnak, hogy mekkora szar vagyok, dögöljek meg és különben is mit akarok. Micsoda indulatok, ejh! Valamilyen furcsa okból az "Álláshirdetés" bejegyzésbe koncentrálódnak ezek, és nem tudom, hogy van-e közvetlen összefüggés, de a kátharmados választás után után jelentek meg észrevehetően. Nem tudom, talán nagy hirtelen a Fidesz győzelme után baromira nem trendi már epés megjegyzéseket tenni a közállapotokra? Hahh! (egy részüket elkezdtem törölni, meguntam a vak, igaztalan vádaskodást és öncélú sértegetést) Seggfejek, akik nyilvánvalóan nem olvasták a korábbi bejegyzéseimet, s valószínűéleg az ez utániakat sem, fröcsögve gyűlölködnek, sértegetnek, mert olvasták valahol valamelyik epésebb megjegyzésemet és leküzdhetetlen vágyat éreznek magukban arra, hogy közöljék velem fantasztikusan pozitív gondolataikat.

Megvan a magam véleménye a sok okostojás, kivagyi, totálisan dilletáns, de vér-karrierista HR-es, PR-os köcsögről, a sok pofázáson kívül semmihez sem értő menedzserről, utolsó erkölcstelen adócsaló vállalkozókról, gennyes, hazug érdekemberekről és az összes seggnyalóról. Örülök neki, ha ezek magukra ismernek :) Oké, lehet visszaszólni, mit bánom én, megszoktam az évek során, hogy értem nem sokan rajonganak, mert nem barátkozom érdekből, nem vagyok hajlandó egyik tábor szekerét sem tolni, senkinek sem vagyok hajlandó a seggét nyalni, nem vagyok hajlandó kettős mércével megítélni a hitványságot. Nem vagyok képes mosolyogva kussolni, miközben hitvány gazemberek tesznek mindent tönkre körülöttem. Ismerve az autópályán a forgalommal szemben menő pasis viccet is világos, hogy az ilyen embereknek, mint én, akik sehova sem tartoznak és könnyen eszelős holdkórosoknak nézik őket mások, nehéz az életük egy ilyen mocskos, korrupt, szarbazüllött társadalomban, s ráadásul igen könnyen még az álszentség bűnébe is eshetnek, minden igyekezetük ellenére is. Mondtam én valaha, hogy hibátlan és tévedhetetlen vagyok? Aligha, sőt. Éppen, hogy nem palástolom gyengeségeimet és pár rohadék ezzel előszeretettel visszaél. Egy egész kicsit kezdem unni.

Mondok egy példát. 

A közelmúltban Michelin-csillagot kapott a Costes étterem Budapesten, ezzel kapcsolatban azonnal örjöngésbe kezdett jópár önjelölt gasztroblogger megmondóemberke, hogy ez aztán a teljesítmény, eljő hát a kánaán.

Én meg csendesen megjegyeztem, hogy igen, szép és örömteli, és ez egy jó kezdet, egy helyes lépés a jó irányban, de igazán majd akkor fogok örülni, akkor fogok tudni egy kicsit azonosulni a sikerrel, akkor fogom magaménak érezni, ha mindezt egy valóban hazai étterem éri el, ahol magyar séf főz magyar alapanyagokból, magyar menedzsment és magyar tulajdonos mellett (egyedül ez utóbbi teljesül a Costes esetében), és mindenek előtt és felett, majd ha a magyar értelmiség megengedheti magának, hogy néhanapján ilyen (ár-)színvonalú étteremben vacsorázzon. Mert ugye szemben a nyugati jóléti társadalmakkal, nálunk 20 évvel a rendszerváltás után van ugyan egy fennhéjázó sznob réteg, amely kulturálatlanságát talán csak műveletlensége múlja alul, de nincs életképes, sikeres értelmiség. Tragikus, hogy azok, akik igazán értékelnék az ételek kifogástalan minőségét, nem engedhetik meg maguknak ezt a szintet. Legtöbben egész életük során egyetlen egyszer sem. Hát bocsásson meg nekem a világ, amiért szerintem ez végtelenül igazságtalan. Erre mit kapok? Hogy egy irigy, gyűlölködő segg vagyok.

És mit ád az élet? Olvastam egy interjút az étterem tulajdonosával és lényegében szóról szóra ugyanazt nyilatkozta, amit én gondolok erről az egészről. 

Akkor most ki a segg?

Igen, mocskos a pofám, mert nem tudok máshogy válaszolni arra a mérhetetlenül álszent polkorrekt picsogásra, ál-jólnevelt, élérevasalt gazemberségre, amely uralta az elmúlt éveket és ide juttatta a társadalmat: a béka kicsi segge alá, minden, de különösen morális értelemben. Szépen beszélni, szánalmasan óvatoskodni, álszenten elhatárolódni, összekacsintva elhallgatni, jólfésülten segget nyalni, gyáván feljelentgetni és közben szépen csendben egy országot tönkretenni, lopni, csalni, hazudni.. én erre nem tudok ugyanazzal a hazug, polkorrekt retorikával válaszolni, a kurvaszentségit neki, nem megy.

Szóval be lehet nekem szólni, meg is teszik, rendben is van. Oké. Bár azt nem értem, miért pont abban a posztban teszik.

Tudjátok mi a röhej az egészben? Hogy amiatt még senki sem szólt be, hogy az egész posztból üvölt a vegytiszta korrupció. Ezek szerint ez a világ legtermészetesebb dolga. 

Na ez a röhej.

10 komment

Címkék: röhej fidesz korrupció állás álláskeresés kommunista korrupt álszent pilóta kilátástalan reménytelen costes nepotizmus urambátyám ország


A bejegyzés trackback címe:

https://bukowszky.blog.hu/api/trackback/id/tr201963604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.04.30. 10:31:35

Na, nyugi!!! Együtt érzek veled!!! Nem normális egy csomó kommentező!!! Direkt ilyenek! Ilyen az alaptermészetük! És ugyanígy szoktam begurulni, mikor már felhalmazódik velük kapcsolatban minden...főként más nevű, más blogjaimban!!!!... :)
És igen, én sem értem, hogy miért nem arra kommenteznek, okoskodnak, mikor az ember olyat ír, ami megérdemelne egy-egy hozzászólást, normálist!!!
Itt tartunk...!!!!!!!!!
Én sem értem meg ezt SOHA!
De, mi csak írjunk, ha kedvünk van! Nekem van!
:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.30. 11:25:12

@ildsisy: a közelmúltban én is gyártottam egy "dühöngő" blogot magamnak, ahol aztán tényleg eredeti, nyers formában leírom, hogy éppen miből van rohadtul elegem :)

háát aki azt véresen komolyan veszi.. azon tényleg csak mosolyogni tudok :)

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 13:54:41

De hát mit csodálkozik, kenyeres? Vagy sika, vagy mika. Gondolja, hogy elolvassák a bejegyzést. Nagyátló, de még abban is az ismerős szavak (s fordulatok) gyorsan kisüt valami értelmet ÉS KETCHUP!
Nyirták/vágták nyirták/vágták. Namost, ha maga a kapálásról ír, kétféle kommentet fog kapni:
"Bazmeg, te nyíró, elárultad magad!"
és
"Aljas vágista! Kinyírlak!"

Profi jógyerekbloggerek direkt úgy szoktak írni (TótaW ) hogy ilyeneket provokáljanak ki és akkor ők a mérlegnyelve.

őszecske 2010.04.30. 15:23:33

DIREKT!!!......... hát ez az!... fúj!

DrPepper* 2010.05.02. 22:31:36

"Az nem a véletlen műve, ha a szakadék szélén ülve, semmibe lógó lábbal haragban állsz az egész világgal..."

Tim28 2010.05.03. 13:40:50

" Örülök neki, ha ezek magukra ismernek :) " --> Azt gondolom, ez a legritkább esetben történik meg.
Ami pedig a kommentelőket illeti, sajnálatos módon van aki - csak - abban tud kiteljesedni ha primitív és provokatív egyúttal.
És állásügyben változás?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.03. 16:46:44

@Tim28: köszönöm érdeklődésed, nos, persze semmi, de próbálom minden maradék pozitív energiáimat megmozgatni annak érdekében, hogy tényleg ne váljon életformámmá ez az egész, és erősen bízom abban, hogy ennek tényleges eredménye is lesz egyszer :)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.05.07. 07:03:33

Haha, legkiralyabb gozleeresztesek egyike, ever!

OF:: "Bombay, Maharashtra arrived on "Bukowszky naplója" 3 secs ago." wtf, az sokezer kilometerre van innen...

Scala 2010.06.07. 23:51:52

Tetszik, szerintem is káros ez a karakternélküliség, ami itt dívik.
Azt hiszem sok olyasmit átéltél, amit én... fura.
de @DrPepper*: kommentjén most elméláztam...