Bukowszky naplója

With the moonlight to guide you Feel the joy of being alive The day that you stop running Is the day that you arrive --- Tessék nyugodtan lejjebb tekerni és olvasgatni - attól még lehet aktuális és érdekes valami, mert nem ma reggel írtam :) (sőt)

Friss topikok

  • kovászosUbukla: Gyanítom Bukinak végre megjött 10 év után az esze és leesett a tantusz hogy az elején elbaszta mik... (2011.06.02. 23:48) mehetünk vissza a balettbe ugrálni, juhéé
  • mErzsébet: Ez egy utószó ,figyelj ,ha alacsonyról nézed a tájat ,már nem olyan szép. (2011.02.13. 07:50) hol a sor vége?
  • mErzsébet: Ahol még vodka sincs. (2011.02.13. 07:46) költözés előtt
  • mErzsébet: @MHSZ: Üdv . Néked. Ugrottam 2e.ről ,álmaim visszajárnak oda ,a szép és gyönyörű érzésekhez ,ó de ... (2011.02.13. 07:45) Ki ad szárnyakat vágyaimnak?
  • mErzsébet: Hú ,most érten ide ..miről maradtam le? (2011.02.13. 07:42) A vesémbe láttok

Linkblog

2010.06.24. 12:43 Bukowszky

Szarnyalás vagy szárnyalás

Vegyünk egy rendkívül összetett rendszert és helyezzük állandóan változó és szélsőséges körülmények közé. Tegyünk bele egy embert, aki ott ül elől, figyeli a bonyolult rendszert, amely ugye sosem tökéletes, és figyeli a változó környezetet. Paraméterek sokaságát monitorozza megállás nélkül és folyamatosan döntéseket hoz és folyamatosan felülvizsgálja a döntéseket, azok eredményét és korrekciókat hajt végre. Ismeri az összetett rendszert a legapróbb részletekig és alaposan ismeri saját magát is, tisztában van gyengeségeivel, figyelembe veszi a saját állapotát is, amikor mérlegel egy-egy döntés előtt. Mi sem természetesebb, hogy pilótaként a legmagasabb szinten, hatékonyan együtt kell működni másokkal, utasításokat kell végrehajtani, de önálló döntéseket is szükséges hozni. Nem lehet hibázni, de persze néha mégis megtörténik – egy pilótának ezt is fel kell ismernie és korrigálni kell a hibát. Pontosan, fegyelmezetten be kell tartani a szabályokat, de fel kell ismerni a pillanatot, amikor az vezet a kitűzött célhoz, ha eltérünk tőlük. A legszélsőségesebb viszonyok között is végre kell hajtani a feladatot, el kell érni a célt, nincs mellébeszélés. Egy pilóta mindig hatékony, mindig az optimális megoldást keresi, mindig figyel, mérlegel, döntést hoz, ellenőriz, korrigál, végrehajt és mindig vállalja a felelősséget. Tisztában van azzal, hogy ember, vagyis biológiai lény, amely egy olyan világban kell, hogy hiba nélkül helyt álljon, ahova eredendően nem való, de mégis képessé vált arra, hogy – vendégként – ott legyen. Egy jó pilóta rendelkezik mindazon képességekkel, személyiségjegyekkel, tulajdonságokkal, tudással, hozzáállással és szemlélettel, amelyek nélkülözhetetlenek mindehhez. A repülő ember mindig több dimenzióban gondolkodik, szélesebb perspektívában szemléi a dolgokat, minden esetben előre gondolkodik, tervez és közben a lehető legtöbb paramétert analizálja, melyek közül ki tudja választani a lényegeseket és szükségeseket, nem vész el a felesleges részletekben. Mindig szem előtt tartja az elérendő, világosan megfogalmazott célt és ennek érdekében hozza döntéseit. A repülő ember reálisan gondolkodik, nem vakmerő, de mer nagyot álmodni, és képes cselekedni olyan célokért, amelyről más azt mondja, hogy lehetetlen. Egy pilóta mindig tanul, fejlődik, nem szégyell tapasztalatot szerezni, tanulságot levonni akár a sokezredik levegőben töltött óra után sem. Egy jó pilóta egészséges, figyel magára és figyel másokra. Hiszek abban, hogy egy ilyen ideális pilóta az élet bármely más területén is helyt tud állni, a szükséges ismeretek elsajátítása után, amelyet persze gyorsan átlát és megtanul. Hiszek abban, hogy én ilyen pilóta vagyok.

1 komment

Címkék: repülés álláskeresés pilóta


A bejegyzés trackback címe:

https://bukowszky.blog.hu/api/trackback/id/tr652106300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bánegressy 2010.08.11. 19:53:37

Na en meg ilyen pokerjatekossa szeretnem gyurni magam:-))))